Veel gestelde vragen

Vraag : Maximale aslasten, wat zijn dat en waar vind ik deze voor mijn auto?
Bij verlagingsveren , sportonderstellen en schroefsets worden de maximaal toelaatbare aslasten getoond.
Maximum aslasten zijn de door de fabrikant opgegeven maximum waardes waarmee u uw auto wettelijk mag belasten.
Deze worden voor elke auto opgegeven per as en als totaal.
Deze waarden kunt u vinden op de RDW website https://www.rdw.nl/ , U vult uw kenteken in en bij de gegevens klikt u bovenaan de optie Technisch aan en vervolgens de optie Assen , U vindt hier de Wettelijk toegestane maximum aslast:
1 : .... KG is het vooras gewicht
2 : .... KG is het achteras gewicht

Ook kunt u deze vinden op chassis plaatje waar ook uw VIN (Vehicle Indentification Number) staat (uw chassis nummer). Met behulp van uw waardes kunt u bepalen welke set voor uw auto geschikt is.
1 : .... KG is het vooras gewicht
2 : .... KG is het achteras gewicht
LET OP: Het is belangrijk dat deze max. aslasten binnen de waardes vallen zoals deze bij de veren, schroefset of sport onderstel aangegeven staan.

Vraag: Wat gebeurt er als ik veren monteer die niet aan de juiste max. aslasten voldoen ?
Stel, u heeft een auto met een max. vooraslast van 920kg en u besteld/monteert een verenset met een vooraslast van 980-1120kg.
In dit geval zijn de veren 980-1120kg ontwikkeld voor een auto met een zwaardere motor (en/of eventueel zwaardere automatische versnellingsbak) , deze veren hebben dan doorgaans een grotere draad diameter (Dikker) en hierdoor heeft de veer een hogere opwaartse kracht.
Monteert u deze veren onder een auto met een lichte motor dan zal de veer door de lagere belasting minder ver in veren en wordt de gewenste verlaging niet gehaald.
Omgekeerd kan het gevaarlijk zijn , Stel u heeft een auto met een vooraslast van 1110kg vooraslast en u monteert veren met een max. vooraslast tot 980kg (-980kg op de website) , dan is de auto 130kg te zwaar aan de vooras waardoor de veer te zwaar belast wordt.
Hierdoor zal de veer verder in veren dan dat hij normaal behoort te doen en wordt de veer dus overbelast wat kan leiden tot veerbreuk.

Vraag: op de website staat bij producten staat een levertijd is deze gegarandeerd?
Helaas niet, wij geven u een zo accuraat mogelijke indicatie van de normaal te verwachten levertijd van onze producten.
Doordat het verzenden en leveren van onderdelen over meerdere schijven loopt is het altijd mogelijk dat er zaken mis gaan of vertraagd raken.
Ook hebben sommige onderdelen een dermate lage omloopsnelheid dat de importeurs deze producten op bestelling leveren.
Deze moeten dan met een weekzending vanaf de fabrikant in het buitenland naar de importeur komen.
We kunnen echter wel zeggen dat in 95% van de gevallen onderdelen binnen de vermelde termijn bij u thuis worden afgeleverd.

Vraag: Wat betekent dit auto onderdeel is Universeel ?
Universeel betekent dat een onderdeel niet voor 1 of meerdere automodellen specifiek ontworpen is.
Er is vanuit de fabrikant geen toepassingslijst beschikbaar en het onderdeel moet naar eigen inzicht op de auto geplaatst worden.
Let op! Universeel betekent zeker niet dat een onderdeel altijd past op uw auto.
We geven bij universele onderdelen en accessoires vaak de maatvoering of specificaties zodat u zelf kunt inschatten of het onderdeel toepasbaar is op uw auto.
Voor het inbouwen zijn in veel gevallen aanpassingen nodig.

Vraag: Kan ik onderdelen ook afhalen zonder afspraak of bestelling via de website?
Omdat wij meer dan 380.000 artikelen online hebben is het voor ons niet mogelijk om alle onderdelen uit voorraad te kunnen leveren.
De meeste onderdelen worden dan ook op bestelling geleverd.
Zorg er dus altijd voor dat u een onderdeel eerst online besteld en dat deze bevestigt is voor afhaling voordat u naar ons toe rijd.
Zo voorkomt u onnodige reistijd en teleurstelling.