HomeWinkelwagenVerzendenTermen en conditiesOver onsContactinformatie

Privacy verklaring

Deze privacy verklaring  is voor het laatst aangepast op 15 Mei 2018.

 

Bedrijfsgegevens

Naam bedrijf: Stroeve Motorsport

Website: https://www.stroevemotorsport.nl

Inschrijfnummer KvK: 05055253

BTW-nummer: NL128051917B01

Telefoon nummer : 0523-266216

Mail : info@stroevemotorsport.nl

 

Wat zijn de ‘juridische gronden’ voor het gebruik van jouw gegevens?

Volgens de privacywetgeving moeten we zeggen welke ‘juridische gronden’ we hebben om je gegevens te gebruiken. We hebben gegevens van je nodig vanwege de contractuele afspraken tussen jou en Stroeve Motorsport, zoals jouw aankoop van een product of je recht op garantie.

 

Als je gebruik maakt van onze website, dan laat je persoonsgegevens (hierna: “gegevens”) achter. Wij begrijpen heel goed dat je wilt weten waarom wij bepaalde gegevens van jou verwerken en hoe wij dit doen. Hieronder zullen wij dat uitleggen.

Bij onze verwerking houden wij ons uiteraard aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij gegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;

wij de verzameling van gegevens beperken tot alleen die gegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;

wij goede beveiligingsmaatregelen nemen om jouw gegevens te beschermen (zo slaan we je gegevens alleen op in beveiligde databases) en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht gegevens verwerken;

wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw gegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;

wij jouw recht respecteren om je gegevens op aanvraag ter inzage aan te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

 

Telefoonnummer

Als je ons jouw telefoonnummer meedeelt via de website registratie, zullen we alleen telefonisch contact met je opnemen als dit nodig is om je te informeren over de bestelling(en) die je on-line geplaatst hebt.Wij gebruiken je telefoonnummer niet voor commerciële doeleinden. Ook zullen we je telefoonnummer nooit aan derden verstrekken voor commerciële doeleinden.

 

Gebruik van persoonsgegevens

Voor verschillende doeleinden worden gegevens van jou gebruikt. Hieronder kan je lezen om welke doeleinden het gaat. Wij zullen je gegevens in ieder geval nooit aan derden verstrekken voor commerciële doeleinden.

Afhandelen bestelling

Als je bij ons een bestelling plaatst, dan hebben wij uiteraard gegevens van jou nodig om je bestelling te kunnen bezorgen en je op de hoogte te houden over je bestelling. Om die reden vragen wij van jou je NAW gegevens, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Om je order te kunnen betalen, maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Kies je ervoor om via overboeking te betalen, dan worden je betaalgegevens in onze administratie opgeslagen. Dit is nodig zodat wij jou betaling aan je order kunnen koppelen. Heb je ervoor gekozen om elektronisch te betalen, dan versturen wij je gegevens naar onze payment provider EMS. EMS draagt zorg voor de verwerking van de betaling (wij krijgen jouw betaalgegevens niet te zien). Ten slotte kunnen wij je betaalgegevens opvragen indien je geld van ons terugkrijgt.

Voor het afhandelen van bestellingen kunnen wij ook je gegevens aan derden verstrekken, voor zover dat nodig is om jou bestelling te bezorgen. Zo verstrekken wij bijvoorbeeld je naam en adres gegevens aan onze bezorgdiensten.

 

Nieuwsbrief en reclame

Ben je een klant van ons en heb je aangegeven dat je nieuwsbrieven van ons wilt ontvangen, dan sturen wij jou nieuwsbrieven waarmee wij jou op de hoogte houden van leuke acties, aanbiedingen en nieuws. Je e-mailadres wordt slechts met jouw expliciete toestemming toegevoegd aan de mailinglijst voor de nieuwsbrief. Wil je geen nieuwsbrieven mee ontvangen? Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Onze klanten kunnen wij tevens via social media op de hoogte brengen van nieuwe producten en diensten.

Promotionele doeleinden

Van tijd tot tijd kan je bij ons meedoen aan leuke winacties en promotiecampagnes. Als je meedoet, dan hebben we jouw naam, adres en e-mailadres nodig. Zonder deze gegevens kunnen we namelijk niet de actie uitvoeren en de prijswinnaar bekend maken. Daarnaast analyseren we aan de hand van deze gegevens ook onze acties.

Fraudepreventie

Soms is het nodig om klantgegevens te gebruiken om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Daarnaast kunnen wij jouw gegevens aan overheidsinstanties (zoals de politie) wanneer dit noodzakelijk is om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen of onze gerechtvaardigde belangen.

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om uw bestellingen af te handelen, inclusief garantie periode. Daarna bewaren wij gegevens nog maximaal een jaar voor de beschreven statistische doeleinden. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren).

Publicatie

Wij publiceren geen klantgegevens.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Het kan zijn dat we de wijze waarop we je gegevens gebruiken verandert, in dat geval zullen wij uiteraard deze privacy policy aanpassen. Om die reden kan het nuttig zijn om van tijd tot tijd onze privacy policy te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Wat zijn jouw rechten?

Uiteraard blijf jij de baas over jouw gegevens. Wil je inzage krijgen in jouw persoonsgegevens ? Of wil je je gegevens wijzigen, of verwijderen ? Geen probleem. Je kunt dit zelf doen in je Mijn Stroeve Motorsport-account. Of je laat het ons weten per  e-mail.

Autoriteit Persoonsgegevens

Mocht je onverhoopt een klacht hebben over onze verwerking van jouw gegevens, dan horen wij dat uiteraard graag van je. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.