Schroefset

Een schroefset is een in hoogte instelbaar onderstel waarbij de onderste veerschotel waar de veer op rust in hoogte versteld kan worden. Deze veerschotel is als een moer voorzien van schroefdraad en kan daardoor omhoog en omlaag geschroefd worden. (vandaar de naam schroefset) Hierdoor kan de auto in iedere gewenste stand binnen een bepaald verstelbereik verlaagd worden. In de webshop vindt u schroefsets van de Topmerken H&R, Bilstein, KW, ST en Koni maar vindt u ook een goedkope schroefset als V-maxx en Triple-S.

Prijsverschil schroefsets waar zit het in ?

Prijsverschil en daaraan gekoppeld kwaliteit verschil in schroefsets is terug te vinden in:

  • Duurzaamheid van de gebruikte materialen, denk aan de Inox veerpoten van KW, en daarmee de duurzaamheid van het product.
  • Comfort niveau, verlagen hoeft niet automatisch een spijkerharde wegligging tot gevolg te hebben (wat de goedkope merken meestal wel hebben) Bilstein, H&R, KW bewijzen dat het ook anders kan !
  • Wegligging prestaties; volgt het wiel goed het wegdek of begint het te stuiteren doordat de demping te hard is en daarmee grip verliest bij acceleratie en remmen. Raceteams hebben vaak problemen om een auto goed af te stellen voor een bepaald circuit, dit geeft aan hoe moeilijk het is en hoeveel ervaring er nodig is om een goede demper setting met de daarbij behorende veerconstante te bepalen voor de desbetreffende auto. Door know how, research en race ervaring hebben KW-Suspension,  Bilstein, Koni, H&R en Eibach hier een enorme voorsprong.

 

Montage van een schroefset bij Stroeve Motorsport

Ook voor het vakkundig monteren incl. in hoogte afstellen van een schroefset en het uitlijnen kunt u ook bij ons terecht. Wij hebben jarenlange ervaring in het monteren van schroefsets en uitlijnen van verlaagde auto’s. Bel ons gerust voor informatie en een technisch advies bij aankoop van uw gewenste schroefset.