EBC sport remschijven

Alle EBC remschijven worden gemaakt uit een hoogwaardige staal legering en zijn afgewerkt met een nieuwe zwarte thermische en duurzame corrosiebestendige afwerking.

EBC GD sport remschijven

EBC GD remschijven serie is voorzien van brede spiraal groeven en spots. De spots elimineren het risico op scheurtjes in de schijf, wat vaak voorkomt bij volledig geperforeerde remschijven. De spots zijn tevens de slijtage indicator van de remschijven, zodra de schijf zover afgesleten is dat de spots niet meer te zien zijn, heeft de remschijf zijn minimale dikte bereikt. De EBC GD remschijven worden gemaakt uit een hoogwaardige legering, bestaande uit grijs ijzer en koper dat gegoten wordt uit onbewerkt zeer zuiver ijzer. Hierdoor wordt de warmtegeleiding en slijtweerstand verhoogd.

 

EBC Blade high carbon steel remschijven

Bij de EBC Blade remschijven maakt EBC gebruik  van "high carbon" staal, wat thermisch stabieler is dan het normaal gebruikte gietstaal. Het hogere koolstof gehalte in deze staalsoort maakt de remschijf beter bestand tegen hoge temperaturen, en zorgt daarmee voor minder kans op kromtrekken van de remschijf. De V-groef zorgt voor de snelste afvoer van remstof en gassen vanuit het "hot spot" middelste gedeelte van de remschijf. De EBC Blade remschijven kunnen dus hogere temperaturen aan dan de GD en USR remschijven en zijn uitermate geschikt voor gebruik met de EBC Redstuff, Yellowstuff en Bluestuff remblokken.

 

EBC USR sport remschijven

De gegroefde EBC USR remschijven zijn door de kleine rechte groeven uiterst stil. Groot voordeel is ook dat de remblokken gelijkmatig en parallel slijten. Dit in tegenstelling tot geperforeerde remschijven, waar opstaande randen kunnen ontstaan.