HomeWinkelwagenVerzendenTermen en conditiesOver onsContactinformatie

Gedetailleerde product omschrijving
Renault Clio II all, excl. 2.0 Sport and V6 15B/15E/4B/4E  09/98-05 Verlagingsveren Apex, 40/40mm, Coil spring rear axle

Renault Clio II all, excl. 2.0 Sport and V6 15B/15E/4B/4E 09/98-05 Verlagingsveren Apex, 40/40mm, Coil spring rear axle

Normaal € 146.00
Uw korting 10%
Nu € 131.40
: 150-4050
: Onderstel
: Verlagingsveren
: Apex
: Renault
: Clio
: B
: 09/98-09/05
: Clio II all, excl. 2.0 Sport and V6
: 09/98-05
: 40/40mm
: Coil spring rear axle
: Kunnen i.c.m. met standaard schokbrekers gemonteerd worden
: 3-5 werkdagen

Een APEX® verlagingsverenset vervangt eenvoudig de standaard veren van uw auto. De verlaging bedraagt dan meestal 30 tot 40 mm. Uw auto stuurt scherper en voelt comfortabel sportief aan. Daarnaast geeft u ook dat extra stukje individuele stijl aan uw auto mee. In combinatie met lichtmetalen wielen staat het gewoon beter ! 

 Techniek in staal
Autoveren zien er uiterst eenvoudig uit, maar hebben een grote invloed op zowel het comfort op de wegligging. Om een veer goed te ontwerpen zijn er ervaringsdeskundigen nodig die weten wat een auto precies doet en die een duidelijk idee hebben hoe en waar dit te verbeteren is. Het APEX team is er altijd in geslaagd een set te ontwikkelen die 100% geschikt is voor uw auto.

Ideale lijn
APEX is niet alleen een grote naam in de wereld van autosport, maar ook een met recht passende naam. De Apex is het meest kritische punt van een bocht. Op een circuit is de kortste afstand niet de snelste. Om een snelle bocht te maken geldt het principe “slow in, fast out”. De bocht wordt genomen vanaf de buitenzijde. De ideale lijn loopt van de buitenzijde naar de binnenzijde en weer naar de buitenzijde. (A) = insturen (B) = de binnenzijde en weer gelijk aan (C) = uit accelereren. De coureur offert wat snelheid op, om er zeker van te zijn dat voor het insturen (A), de auto in optimale balans is om de bocht te nemen. Vanaf dat moment kan de coureur snelheid gaan maken naar de binnenzijde van de bocht (B). Op dit punt zijn de dwarskrachten maximaal. Na de binnenzijde van de bocht kan de coureur maximaal accelererend de bocht verlaten.

Fabrieksgarantie : 1 jaar