HomeWinkelwagenVerzendenTermen en conditiesOver onsContactinformatie

Gedetailleerde product omschrijving
Alfa Romeo 164 164 Spoorverbreders systeem-2 met bouten, Steek 4x98, Naafgat 58,1 mm, Spacerdikte 16mm, Prijs per set van 2 verbreders incl. 8 langere wielbouten

Alfa Romeo 164 164 Spoorverbreders systeem-2 met bouten, Steek 4x98, Naafgat 58,1 mm, Spacerdikte 16mm, Prijs per set van 2 verbreders incl. 8 langere wielbouten

€ 65.00
: 1010C
: Spoorverbreders
: Spoorverbreders systeem-2 met bouten
: Alfa Romeo
: 164
: 164
: 09/90-09/98
: Steek 4x98
: Naafgat 58,1 mm
: Bouten M12x1,25
: Spacerdikte 16mm
: Prijs per set van 2 verbreders incl. 8 langere wielbouten
: 5-10 werkdagen

Mogen spoorverbreders bij een APK keuring?

Keuringseis 5.2.23 gaat over de spoorbreedte.
Deze mag max. 2% groter zijn dan de maat die hiervoor is vermeld op kentekenbewijs of kentekenregister. In de wijze van keuren staat echter dat deze eis niet getoetst wordt bij de APK. Dus de maat van de spoorbreedte is geen criterium bij de APK!

Keuringseis 5.2.24 geeft aan dat de wielen/velgen deugdelijk moeten zijn bevestigd met alle daarvoor bestemde bevestigingsmiddelen. Dit geldt altijd, dus ook als er sprake is van spoorverbreding.

Keuringseis 5.2.48 lid 4 geeft aan dat de wielen onderscheidenlijk banden:
a. goed moeten zijn afgeschermd,
b. niet meer dan 30 mm mogen uitsteken buiten de afscherming en
c. niet mogen aanlopen.

Als dus volledig voldaan wordt aan het gestelde in keuringseis 5.2.24 en 5.2.48 is het aanwezig zijn van spoorverbreding bij de APK geen reden tot afkeur.

Politie en RDW zullen bij hun controles respectievelijk kentekenkeuringen ook letten op eventueel aanwezige spoorverbreders. In de typegoedkeuring van een voertuig moet namelijk altijd zijn aangegeven of de betreffende spoorverbreding door de fabrikant en RDW is toegestaan.
De controle op de eisen die voorvloeien uit de typegoedkeuringen van voertuigen is een taak van de RDW en de Politie en niet van de keurmeester APK.
De politie kan bekeuren op gebruik van spoorverbreders ! , in praktijk gebeurd dit alleen als de spoorbreedte meer dan 2% is toegenomen .  2% lijkt niet veel maar is bij een kleine auto met een spoorbreedte van 150cm al gauw een 30mm, er mogen dan spacers van 15mm gemonteerd worden.

Let op ! :
De spoorverbreders worden standaard geleverd met langere conische wielbouten of conische moeren
Vrijwel alle after-market  lichtmetalen velgen zijn uitgerust met conische wielbouten/moeren, maar originele lichtmetalen velgen en stalen velgen worden  af fabriek ook vaak uitgerust met radius bouten (zie foto rechts boven op deze pagina voor het verschil tussen conisch en radius zitting).
Dit moet u controleren voor bestellen !!
Dus mochten uw  velgen  zijn uitgerust met radius bouten, dient u dit bij uw bestelling aan te geven onder “Opmerkingen”
Indien de wielbouten conisch zijn hoeft u dus uiteraard niets aan te geven